استان گيلان يكي از استانهاي ساحلي شمال ايران با مسا حت ۱۴۷۱۱ كيلومتر مربع، درازاي آن از شمال غربي تا جنوب شرقي ، ۲۳۵ كيلومتر و پهناي آن ، از ۲۵ تا ۱۰۵ كيلومترتغيير مي كند. رشته كوههاي البرز با ارتفاع متوسط ۳۰۰۰ متر، همانند ديواري در باختر و جنوب گيلان كشيده شده و اين منطقه جز از راه دره منجيل، راه شوسه ديگري به فلات ايران ندارد . كمترين فاصله كوه از درياي خزر (در بخش حويق از شهرستان تالش) نزديك به ۳ كيلومتر و بيشترين فاصله آن از دريا (در امام زاده هاشم ، مسير جاده رشت- قزوين) حدود ۵۰ كيلومتر است. اين استان، از شمال به درياي خزر و كشورهاي مستقل آسياي ميانه، از غرب به استان اردبيل، از جنوب به استان زنجان و قزوين و از شرق به استان مازندران محدود مي گردد. بر اساس آخرين تقسيمات كشوري ، تا پايان شهريور سال ۱۳۸۳ ، استان گيلان داراي ۱۶ شهرستان ، ۴۸ شهر و ۴۳ بخش، ۱۰۹ دهستان و ۲۸۹۲ آبادي (۲۶۹۰ آبادي داراي سكنه و ۲۰۲ آبادي خالي از سكنه )
مي باشد.
استان گيلان داراي۱۶ شهرستان به مركزيت شهر رشت و جمعيتي بالغ بر دو ميليون و چهارصد هزار نفر در شمال ايران واقع است. استان ساحلي گيلان داراي آب و هوايي معتدل و مديترانه اي بوده ، استاني سرسبز و پوشيده از جنگل و شامل كوههاي پوشيده از جنگل هاي انبوه (۵۶۰ هزارهكتار) است. آب و هواي مناسب، خاك حاصلخيز ، آب فراوان ،تراكم بالاي جمعيت ، نيروي انساني متخصص و ماهر از عمده ويژگي هاي آن است
استان گيلان با حدود ۹/۰ درصد مساحت كل ايران
- ۹۲.۱ درصد چاي
- ۵.۱ درصد گوشت قرمز
- ۲۲.۴ درصد آبزيان پرورشي
- ۳۷.۶ درصد برنج
- ۱۳.۴ درصد ماهي خاوياري
- ۲۱.۴ درصد زيتون
- ۷۶.۲ درصد فندق
- ۴ درصد گوشت مرغ
- ۱۵ درصد خاويار
- ۸۵.۱ درصد ابريشم
- ۹۰ درصد بادام زميني
- ۷.۲ درصد مركبات
كشور را توليد مي نمايد.اين استان داراي بندري براي بارگيري و تخليه كالا به ظرفيت ۵/۶ ميليون تن در سال مي باشد و نيز با دارا بودن يك منطقه آزاد تجاري با شش نوع كاربري مختلف و فرودگاه بين المللي و سه گمرك منطقه اي فعال و همچنين در دست احداث بودن، ۲۰۰ كيلومتر راه آهن بين قزوين- رشت- انزلي جهت تكميل مسير كريدور شمال- جنوب، مزيت ويژه اي بخود گرفته و در كليه بخشهاي اقتصادي، قابليت سرمايه گذاري داخلي و خارجي را دارد و بستر براي فعاليتهاي اقتصادي، آماده و مهيا است.